De kunst van het zelfvoorzienend leven

>> This blog in English

De tips & avonturen van een familie

Wij zijn onderweg om zelfvoorzienend te leven. “Wij”, dat is een gezin met 2 kinderen (4 en 10) en meestal wat mensen om ons heen, zoals WWOOF vrijwilligers, gasten, vrienden of familie.
We zijn geen geitenwollensokken-types, veganisten of Partij van de Dieren-stemmers; we zijn redelijk normale mensen die gewoon houden van lekker en gezond eten en drinken.

Welcome at our table!Op het moment leven we grotendeels voedsel-zelfvoorzienend. We hebben allerlei groenten in de tuin en we besteden veel aandacht aan wintergroenten. We hebben allerlei fruitbomen waarvan we de oogst inmaken, invriezen of bij voorkeur drogen in de solar dryer, zodat we er het hele jaar van kunnen genieten. We hebben kippen, konijnen en eetbare slakken en afgelopen voorjaar kochten we een lammetje waar we al 6 keer van gegeten hebben.

2013 Was een uitstekend jaar voor de oogst en we hebben ontzettend veel moerbei-jam, aarbei-jam, frambozenjam, bramenjam, pruimenwijn, perzikwijn en vlierbloesemwijn kunnen maken. Maar hoe leef je autarkisch als het klimaat wat tegen zit (zoals dit jaar, 2014)!

We zijn onderweg om uit te vinden hoe flexibel en creatief we zijn, hoe bereid we zijn om concessies te doen en toch een heerlijk leven kunnen leiden. In deze blog lees je er alles over!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s